Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 10 Náročnost: Autor: Testudo |
Suroviny
2000 g hovězí svíčková
200 g olej stolní
30 g sůl
1 g pepř mletý
5 g paprika mletá sladká
200 ml víno červené
50 g olej
10 g mouka
1 g pepř
1 g pepř zelený
50 ml koňak
150 g vývar z vepřových kostí
100 ml citronová šťáva
250 g mrkev
250 g květák
250 g brokolice
100 g máslo
20 g cukr
500 g pórek
100 g beschamel
300 g sýr eidamský
Postup
Svíčkovou ve dvou kusech okořeníme minutkovou solí a opečeme na plátu. Pečeme anglickým způsobem.Krvavé tournedos pošírujeme v červeném víně.Na oleji cognakem flambujeme červený a zelený pepř. Zasypeme moukou a zalijeme vývarem,ochutíme citr. štávou.
Vařené růžičky květáku a brokoli,soudky z mrkve ohřejeme na másle a dochutíme trochou cukru. Lodičky z mladého porku naplníme bechamelem se sýrem a gratinujeme.
www.netkucharka.cz