Buřtguláš

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
brambory
nějaká uzenina (špekáček, klobása, kabanos, ...)
1 cibule
sůl
kmín
sladká paprika
olej
voda


Postup
Nejdřív je potřeba nakrájet nadrobno cibuli a oloupat a nakrájet uzeninu. Taky si najdeme někoho, kdo nám oškrábe a na kostičky nakrájí brambory. Pak do velkého hrnce (nejlepší je s tlustým dnem, aby se poživatiny nepřipalovaly) nalijeme trochu oleje. Když působením horka ze sporáku začne být horký, nasypeme na něj cibuli i uzeninu a smažíme dokud cibulka nezačne skoro zlátnout. Pak přidáme kmín a papriku, zamícháme, přihodíme brambory, zamícháme, zalijeme vodou (asi tolik vody, co brambor), zamícháme, osolíme, zamícháme. Vaříme. Občas mícháme. Jakmile už jsou brambory rozvařené a guláš zahustí, servírujeme do hlubokých talířků.



www.netkucharka.cz