Zlaté koule

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
15 větších žampionů
1 klobáska
3 vejce
mouka
strouhanka
olej
sůl
pepř
majoránka
cibule
česnek


Postup
Žampiony sloupnout, opatrně vykroutit nožku a pomocí kávové lžičky vydlabat vnitřek kloboučku žampionů /nepoškodit klobouček/. Cibuli a česnek nakrájené na jemno zpěnit na rozpáleném oleji, přidat pokrájené nožky spolu s vydlabaným vnitřkem žampionů a vše spolu podusit asi 20 minut. Potom přidat 2 vejce a koření podle chuti a za stalého míchání udělat praženici. Vychladnutou směsí naplňte kloboučky žampionů a uzavřete kolečkem klobásky. Takto upravené kloboučky obalte v trojobale a vysmažte dozlatova. Poznámka: Příloha: vařené brambory s máslem



www.netkucharka.cz