Kategorie: Ostatní Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: Testudo |
Suroviny
4 ks paprika červená velká
1 ks cibule
4 stroužek - česnek
1 skořice celá
4 hřebíček
5 zrnka - pepř celý
dobromysl-oregano
tymián
5 mandle
olej
4 ks rajče
1 ks kuře
400 ml voda
sůl
petržel zelená
1 lžíce máslo
1 ks banány
3 ananas
1 mrkev
1 ks tykev
Postup
Opečeme a oloupeme papriky (chile ancho) postupem, uvedeným v
receptu ``Clemole de Olla``. Zalijeme je horkou vodou a necháme je
20 minut macerovat. Vodu slijeme a použijeme na podlévání.
Na suché pánvi, přikryté a za neustáleho potřásání a pohybování
v ní opečeme celou cibuli, česnek, skořici, hřebíček, pepř,
mandle, dobromysl a tymián. Vše dáme do mixeru, přidáme papriky
a rozmixujeme na pyré.
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme chile pyré a asi 5 minut
osmažíme. Na tálu opečeme rajčata, oloupeme je, rozmixujeme a
přidáme k chile pyré, zmírníme teplotu a za častého míchání ještě
7 minut povaříme a dáme stranou.
V hluboké pánvi nebo kotlíku-casserole rozpálíme olej a porce
kuřete opečeme lehce dozlatova. Přidáme vodu z paprik ancho,
osolíme a přidáme petrželku. Až se voda začne vařit, zmírníme var
a přikryté táhneme 10 minut. Pak přidáme chile pyré a mírně
vaříme 15 minut. Mezitím si nakrájíme mrkev a tykev na kostky a
přidáme ke kuřeti a dusíme dalších 10 až 15 minut.
Na másle dozlatova opečeme plátky ananasu a podélně rozpůlený
a na třetiny nakrájený banán, které přidáme chvíli před dokonáním
díla.
Podáváme s opečenýma baramborama, nebo s rýží, opečenými
fazolemi a tortilami.
www.netkucharka.cz