Manchamanteles

Kategorie: Ostatní
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
4 ks paprika červená velká
1 ks cibule
4 stroužek - česnek
1 skořice celá
4 hřebíček
5 zrnka - pepř celý
dobromysl-oregano
tymián
5 mandle
olej
4 ks rajče
1 ks kuře
400 ml voda
sůl
petržel zelená
1 lžíce máslo
1 ks banány
3 ananas
1 mrkev
1 ks tykev


Postup
Opečeme a oloupeme papriky (chile ancho) postupem, uvedeným v receptu ``Clemole de Olla``. Zalijeme je horkou vodou a necháme je 20 minut macerovat. Vodu slijeme a použijeme na podlévání. Na suché pánvi, přikryté a za neustáleho potřásání a pohybování v ní opečeme celou cibuli, česnek, skořici, hřebíček, pepř, mandle, dobromysl a tymián. Vše dáme do mixeru, přidáme papriky a rozmixujeme na pyré. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme chile pyré a asi 5 minut osmažíme. Na tálu opečeme rajčata, oloupeme je, rozmixujeme a přidáme k chile pyré, zmírníme teplotu a za častého míchání ještě 7 minut povaříme a dáme stranou. V hluboké pánvi nebo kotlíku-casserole rozpálíme olej a porce kuřete opečeme lehce dozlatova. Přidáme vodu z paprik ancho, osolíme a přidáme petrželku. Až se voda začne vařit, zmírníme var a přikryté táhneme 10 minut. Pak přidáme chile pyré a mírně vaříme 15 minut. Mezitím si nakrájíme mrkev a tykev na kostky a přidáme ke kuřeti a dusíme dalších 10 až 15 minut. Na másle dozlatova opečeme plátky ananasu a podélně rozpůlený a na třetiny nakrájený banán, které přidáme chvíli před dokonáním díla. Podáváme s opečenýma baramborama, nebo s rýží, opečenými fazolemi a tortilami.



www.netkucharka.cz