Ebenové kuřátko

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
2 kg kuře
3 ks jablka
10 dkg ořechy vlašské
100 g rozinky
kečup
kmín
sůl
1 ks cukr skořicový
1 dcl voda
3 dcl víno červené


Postup
Kuře umyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme a pořádně potřeme kečupem. Jablka zbavená jádřinců vložíme do kuřete, podlijeme vodou a vínem a dáme péci hřbetem vzhůru. Pečeme asi při teplotě 200 °C. Zbylá jablka nakrájíme na kostky , posypeme skořicovým cukrem a asi po 45 minutách pečení kuře obrátíme a přidáme jablka, ořechy a rozinky. Za občasného podlévání dopečeme. Podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.



www.netkucharka.cz