Králík nejmilejší

Kategorie: Králík
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
1 ks králík
2 dcl víno bílé
masox
olej
3 stroužek česnek
cibule
zázvor
estragon
sůl
houby


Postup
Králíka prošpikujeme slaninou, ale většinou se mi nechce, tak ji nakrájím na kostičky a dám ji pod králíka. Pak ho osolím, posypu zázvorem a v pekáčku s trochou oleje ho vložím do rozpálené trouby. Za chvíli ztlumím plamen a pekáček přiklopím. Zatím povařím ve vodě houby s půlkou masoxu. Když se začne králík připalovat, podliju ho masoxem s houbami, po hodině přidám cibulky, tři nasekané stroužky česneku a podliju bílým vínem. Po půl hodině pekáč odklopím, přidám estragon a nechám maso zčervenat. Podávám s bramborovým knedlíkem a nescezenou omáčkou.



www.netkucharka.cz