Salsa de Jitomate

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
olej
1 ks cibule
8 stroužek česnek
mandle
200 ml rajský protlak
sůl
1 lžička kmín drcený
dobromysl-oregano
chile parika pálivá mletá
chilipulver, chili powder
voda


Postup
V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s třetinou protlaku a lžičkou vody, v litinové pánvi rozpálíme olej až se z něj kouří a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání osmažíme asi 3 minuty. Přidáme zbytek protlaku a vodu až na konsistenci hustší omáčky, sůl, kmín, dobromysl, pálivou chile papričku, zbylé stroužky česneku nakrájené podélně na proužky a mandle podélně nasekané. Povaříme, přidáme asi lžičku aromatického chili powder a podáváme na stůl v misce, horké nebo studené, jako nepostradatelnou součást mexického stolování. Vynecháme-li hrubé součásti (kousky mandlí a česneku), získáme základní omáčku pro přípravu Enchiladas.



www.netkucharka.cz