Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: Testudo |
Suroviny
olej
1 ks cibule
8 stroužek česnek
mandle
200 ml rajský protlak
sůl
1 lžička kmín drcený
dobromysl-oregano
chile parika pálivá mletá
chilipulver, chili powder
voda
Postup
V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s
třetinou protlaku a lžičkou vody, v litinové pánvi rozpálíme olej až
se z něj kouří a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání
osmažíme asi 3 minuty. Přidáme zbytek protlaku a vodu až na
konsistenci hustší omáčky, sůl, kmín, dobromysl, pálivou chile
papričku, zbylé stroužky česneku nakrájené podélně na proužky a
mandle podélně nasekané. Povaříme, přidáme asi lžičku
aromatického chili powder a podáváme na stůl v misce, horké nebo
studené, jako nepostradatelnou součást mexického stolování.
Vynecháme-li hrubé součásti (kousky mandlí a česneku), získáme
základní omáčku pro přípravu Enchiladas.
www.netkucharka.cz