Vepřový filet na sladké paprice s divokou rýží

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
1500 g vepřová kýta
30 g sůl
200 g cibule
120 g olej stolní
200 g vývar telecí
150 g mouka hladká
100 g paprika
20 g paprika mletá sladká
250 g mléko
100 g smetana
50 g máslo
100 g víno bílé
750 g rýže černá divoká
20 g sůl


Postup
Plátky z vepřové kýty opečeme na oleji. Máslovou jíšku za přidání červené sušené papriky zalijeme telecí essenc a bílým vínem. Omáčku zjemníme smetanou. Přidáme na drobné kostičky nakrájené čerstvé papričky (červenou,zelenou,žlutou). Upečené plátky masa krátce pošírujemem v hotové omáčce. Černou rýži uvaříme stejným způsobem jako rýži bílou. Dva plátky masa redukované ve smetanové omáčce s kousky papriky. Omáčka je smetanová krémová růžová po použité paprice.



www.netkucharka.cz