Smažené krevety a kousky zeleniny v hladkém těstíčku

Kategorie: Dary moře
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
200 g krevety
200 g treska bílá
220 g cibule
200 g lilek
220 g brambory
210 g žampiony
250 g paprika
500 g olej
2 ks žloutek
100 ml voda
100 g mouka hladká
Omáčka :
30 g víno mirin
54 g sójová omáčka
3 g zázvor
100 ml stock dashi
10 g petrželka - nať


Postup
Garnelky oloupeme a vyčistíme. Tresku nakrájíme. Zeleninu očistíme a vše nakrájíme na silné proužky. Žloutky smícháme s ledovou vodou a moukou a chvíli šleháme. Ryby a zeleninu necháme chvíli v těstě proležet a smažíme v horkém oleji (cca 170st.C). Po usmažení vše necháme okapat na papíru. Omáčku vyrobíme z teplého dashi a ostatních ingrediencí. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Při servisu zdobíme sekanou petrželkou.



www.netkucharka.cz