Kuřecí roláda

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
1 kuře
120 g másla
sůl
NÁDIVKA:
100 g čerstvých žampionů
1 lžíce másla
1 špetka kmínu
sůl
10 plátků šunky
2 vejce
1 lžička másla
1 houska
mléko
2 párky


Postup
1. Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala. 2. Na lžíci másla osmahneme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Housku nakrájíme, zalijeme mlékem a vmícháme do ní smaženici z žampionů. 3. Plát masa urovnáme, osolíme, poklademe ho plátky šunky, nádivkou potřeme povrch, rozložíme párek, maso opatrně stočíme do rolády a spíchneme grilovacími jehlicemi nebo stáhneme silnější nití. Pokud by se maso příloš rozevíralo, sešijeme ho nití. 4. V pekáčku rozehřejeme máslo, roládu ze všech stran opečeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dočervena. Podáváme s brambory a salátem. Roládu můžeme podávat i studenou. Kosti z kuřete použijeme na polévku.



www.netkucharka.cz