Kategorie: Mleté maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Testudo |
Suroviny
1 houska z minulého dne
200 ml mléka
1 cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
1 velká konzerva loupaných rajčat (850 ml)
100 ml suchého stolního vína
3 stroužky česneku
600 g mletého masa
2 vejce
sůl
0,5-1 lžička mletého bílého pepře
2 lžičky kořenicí pasty harisa
špetka cukru
Postup
1. Housku namočíme do mléka. Oloupanou cibuli posekáme. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm zesklovatíme 0,5 pokrájené cibule. Posypeme moukou, krátce zasmahneme, přidáme rajčata, zalijeme vývarem a 50 ml vína.
2. Česnek oloupeme, 1 stroužek přilisujeme do omáčky, zbytek posekáme. Omáčku asi 15 minut povaříme.
3. Housku vymačkáme a vmícháme do mletého masa se zbytkem posekané cibule, česnekem, vejci a zbylým vínem. Maso osolíme, opepříme a ochutíme harisou.
4. Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a kuličky na něm opékáme ze všech stran asi 8 minut. Hotové knedlíčky vložíme do omáčky a dusíme dalších 5 minut.
5. Rajčatovou vinnou omáčku osolíme, opepříme a přisladíme. Kuličky z mletého masa rozdělíme na talíře s omáčkou a ozdobíme několika snítkami petrželky. Jako přílohu podáváme brambory s rozmarýnem a listový salát.
www.netkucharka.cz