Španělské ptáčky

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
4 hovězí plátky z kýty
sůl a pepř
8 plátků slaniny
2 párky
2 větší cibule
sterilované okurky
1 vajíčko, uvařte natvrdo
hladká mouka na obalení
1 lžíce mouky na zahuštění
1 kostka masoxu
víno nebo smetana


Postup
1. Maso paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka vařeného natvrdo. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce. 2. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme je vodou, přidáme masox a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily. 3. Měkké maso vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, promícháme, zředíme, přilijeme trochu vína nebo zakysané smetany a povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo s vařenými brambory. Doba přípravy: 10 min Doba vaření: 50 min Hotovo za: 1 hod 0 min



www.netkucharka.cz