Vepřové kostky na žampionech

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
760 g vepřové kýty nebo krkovičky
3 lžíce oleje
sůl
2 vejce
2 lžíce máčeného škrobu
2 cibule
1 pórek
5 čerstvých nebo naložených, žampionů
Zálivka:
2 lžíce dezertního vína
0,5 lžičky cukru
sůl
mletý bílý pepř
Glutasol
1 lžička škrobu
4 lžíce hovězího vývaru


Postup
Vepřové maso nakrájíme na kostky, smísíme s vejci, solí a škrobem a necháme asi 15 minut odležet. Do pánve dáme rozehřát olej a maso v něm prudce opečeme. Mícháme vidličkou, aby se jednotlivé kostky neslepily. Dále do oleje přidáme na kostky nakrájenou cibuli a pórek, na plátky nakrájené žampiony a asi 2 minuty opékáme. Nakonec zalijeme připraveným zálivem, který jsme patřičně promíchali. Klademe na předehřáté talíře.



www.netkucharka.cz