Empanadas

Kategorie: Tortily
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Testudo

Suroviny
Těsto:
500 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
200 g rostlinného tuku
2 vejce
2-3 lžíce chladné vody
sůl
Náplň:
250 g mletého masa
2 jemně nasekané cibule
2-3 stroužky česneku
2 zelené papriky
2 lžíce oleje
2 vejce natvrdo
1 lžíce rozinek nebo nasekaných oliv
0,25 lžičky mletého koriandru
1 lžíce petrželky
sůl
pepř
bazalka
oregano
chilli


Postup
Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a solí, do důlku přidáme chladný, na kousky nakrájený tuk, vejce, případně i trochu vody, těsto rychle prohněteme dohladka a dáme na 1 hodinu do chladničky ztuhnout. Mezitím na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, nasekané papriky, koření, olivy nebo spařené rozinky a podusíme. Pak přidáme nakrájenou petrželku, ještě krátce podusíme a dáme vychladnout. Pak zamícháme nakrájená vařená vejce. Vychlazené těsto vyválíme na plát o tloušťce 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru cca 10 cm. Naplníme je nádivkou, přeložíme okraje a pevně je přitiskneme prsty. Pak je pečeme buď v troubě na tukem vymazaném plechu nebo smažíme v tuku. Podáváme pokapané kečupem, posypané balkánským sýrem.



www.netkucharka.cz