Domácí rostbeef s tatarkou, zeleninou a zapékanými bramborami

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny


Postup
1. do očištěného masa důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchesteru, soli a pepře

2. maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a přendáme na pekáč, ještě lépe na pečící mřížku, vložíme do trouby a pečeme při 150°C asi půl hodiny

3. po upečení maso krájíme na tenké plátky


1. veškeré ingredience jemně nasekáme a smícháme s majonézou, dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek


1. brambory dobře omyjeme, nové ponecháme se slupkou, starší oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky.

2. plátky brambor dobře namačkáme do pekáče nebo do jednoporcových misek na zapékání

3. smetanu ochutíme solí, pepřem, jemně strouhaným česnekem a zalijeme jí brambory

4. vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180°C, podle výšky a velikosti nádoby, cca 30 -60 minut dozlatova



www.netkucharka.cz