Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
1 štika o váze alespoň 1 200 g
zeleninová nádivka
100 g červené cibule
100 g jarní cibule
4 stroužky česneku
1 citron
100 ml olivového oleje
čerstvé nebo sušené bylinky: kopr, mletá sladká paprika, tymián, petrželka
sůl
pepř
alobal
Postup
1. štiku vykucháme a očistíme od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme
2. nakrájíme oba druhy cibule, česnek, citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme
3. zeleninovou směsí vydatně naplníme štiku, co zbude, vetřeme a poklademe navrch ryby, pevně zabalíme do alobalu a pečeme na grilu cca 30 40 minut
4. podáváme s chlebem nebo bramborami pečenými na grilu (očištěné brambory ve slupce rozpůlíme, vložíme mezi ně kousek másla, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu, pečeme podle velikosti brambor cca 40 minut)
www.netkucharka.cz