Kategorie: Mleté maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
1 kg mletého masa
2 housky
4 vejce
2 lžíce strouhanky
4 cibule
1 lžíce hořčice
2 lžíce křenu
3 stroužky česneku
sůl, pepř, mletá paprika
NÁPLŇ:
30 g sádla
1 sterilované zelí
1 velká cibule
2 velká jablka
3 bobkové listy
? litru jablečného vína
1 lžíce jalovčinek
1 velký brambor
Postup
Mleté maso promícháme s namočenými houskami, vejci, strouhankou, nasekanou cibulí, hořčicí, křenem, česnekem, solí, pepřem a mletou paprikou. Směs rozválíme mezi dvěma kusy fólie a poklademe náplní, kterou si připravíme takto: Na rozpuštěné sádlo přisypeme kyselé zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, jablka, přidáme bobkový list a přilijeme víno s jalovčinkami. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a restujeme asi 30 minut. Nakonec spojíme s nastrouhaným bramborem. Roládu pečeme v troubě asi 30 minut.
www.netkucharka.cz