Čorba a lá Carlos

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: ***
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 rybí konzervy v rajské šťávě
1 cibule
100 g kořenové zeleniny mražené(pod svíčkovou)
2 papriky
2 rajčata
4 lžíce rajčatového protlaku
olej
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sterilovaného hrášku
2 lžíce kukuřice mražené
1 feferonka
3 strožky česneku
mletá paprika
nové koření
mletý bobkový list
ocet
sůl
masox


Postup
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mouku, vmícháme mletou papriku a uděláme jíšku, kterou hned zalijeme vodou. Přidáme rybí knzervy, koření, protlak, rozpůlíme rajčata, která nastrouháme(tím se zbavíme slupky bez loupání), strilovaný hrášek, kukuřici, feferonku, na plátky pokrájený česnek, kořenovou zeleninu a koření. Dochutíme octem a solí popřípadě masoxem. (existuje i bez glutamanu). Vše povaříme 15 minut. Doporučená příloha: Podáváme s podélně nakrájeným dalamánkem. Původní kuchyní tohoto receptu je Chorvatsko



www.netkucharka.cz