Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kg mořského ďasa nakrájeného na kostičky
4 nakrájené pórky
150 ml rybího nebo zeleninového vývaru
máslo
mouka
2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu a ještě několik lístků na ozdobu
1 citrón - štáva
150 ml smetany
sůl
pepř
Postup
Rybu osolíme a na pánvi krátce osmahneme na másle. Přidáme nakrájený pórek a podusíme společně s rybou do změknutí. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, do ní přilijeme vývar a zhotovíme hustší základ na omáčku. Do základu přidáme tymián a citrónovou šťávu, vložíme rybu s pórkem a několik minut ještě mírně povaříme. Přilejeme smetanu a dochutíme. Dále již omáčku nevaříme, aby se smetana nesrazila. Ozdobíme a podáváme s pečenými bramborami nebo bílým pečivem.
www.netkucharka.cz