Kategorie: Ostatní sladké Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: recepty.cz |
Suroviny
1 l amasaké (jáhlové
rýžové)
1 vanilkový pudink
1-2 lžíce Maizeny
1 lžíce cukru
0,4 l mléka
hrst sušených švestek
jablek
hrušek a meruněk
Postup
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády
s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
www.netkucharka.cz