Francouzská cibulačka se sýrovými krutony

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Tescoma prima vařečka - 17.2.2004 - TV

Suroviny
2 ks morkové kosti
100 g másla
1000 g cibule
2 ks petržele
2 ks mrkve
1 ks celer
50 ml francouzského koňaku
200 g sýru Čedar
olivový olej
sůl
bílý pepř
polévkové koření
muškátový oříšek
toastový chléb


Postup
Uvaříme vývar z kostí. Zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky a na másle vše orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme. Necháme povařit a na závěr vlijeme koňak. Toastový chleba nakrájíme na kostky, opečeme na olivovém oleji a promícháme s nastrouhaným sýrem.


Poznámka
KR-918. Díl č. 016.



www.netkucharka.cz