Kategorie: Pomazánky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: |
Suroviny
150 g suché cizrny
1 dcl studeného vývaru z cizrny
4 stroužky česneku
0,5 dcl olivového oleje
1 citron
sůl
římský kmín drcený
100 g sezamové pasty tahini
Postup
1. cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně osolíme. Vaříme tak dlouho, až změkne jako máslo, poté ji scedíme a necháme vychladit - zvlášť cizrnu, zvlášť vývar
2. uvařenou cizrnu rozmixujeme v kuchyňském skutru společně s česnekem, citronem, vychlazeným vývarem, římským kmínem a solí na jemnou pastu
3. na úplný konec přidáme sezamovou pastu tahini - tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí. Tahini používejte až na úplný konec pokud byste ji přidali dříve, nenamixujete tak hladkou konzistenci pasty
4. hotovou pastu podávanou v miskách či namazanou na chlebech jemně zakápneme olivovým olejem
www.netkucharka.cz