Ciabatta

Kategorie: Ostatní pečivo
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
kvásek na ciabattu
400 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
60 g droždí
těsto na ciabattu
kvásek
350 g hladké mouky
4 lžičky soli
2 lžičky krystalového cukru
100 ml olivového oleje
100 ml vody


Postup
1. z hladké mouky, droždí a vlažné vody připravíme kvásek, necháme cca 15 minut vykynout.

2. poté smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme v hladké, kypré těsto, které necháme opět vykynout, asi půl hodiny

3. těsto rozdělíme na dvě části a tvarujeme na dlouhé ovály

4. pečeme na pomoučněném plechu v předehřáté troubě na 180 °C cca. 18
5. během pečení jednou nebo dvakrát lehce postříkneme vodou



www.netkucharka.cz