Americké kfc Chicken.

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience::
2 malá kuřata nakrájená na 8 dílů
6 hrnků rostlinného oleje
2 hrnky polohrubé mouky + 1 lžička prášku do pečiva
2 vejce
2 hrnky mléka
sůl podle chuti
56 g ¨Směs koření a bylinek¨ °, nebo italská směs
0,75 hrnku: - Směs ze sušených bylinek a koření - recept na
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce dobromyslu
1 lžíce šalvěje
1 lžička zázvoru
1 lžička majoránky
1,5 lžičky tymiánu
3 lžíce hnědého cukru
3 lžíce usušené petrželky
1 lžička pepře
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce česnekové soli
1 lžíce cibulové soli
2 lžíce kuřecího vývaru, nebo 4 rozdrcené vývarové kostky
1 sáček Knorr (nebo Lipton) ¨Rajčatové polévky s bazalkou¨ v prášku
Poznámka. Prvních 11 ingrediencí je tak zvané italské koření. Poslední tři jsou na získání KFC chutě.


Postup
Příprava:
° Směs koření a bylinek:
V mixéru mixovat všechny ingredience asi 3-4 min, až je vše velice dobře smícháno, nebo utřít vše přes jemnější síto. Používá se 28g na 250ml mouky. Skladovat v dobře uzavřené skleničce.

Příprava:
Namočit kuřecí dílky do studené, osolené vody. Dát do chladničky na 1 hodinu. Vyjmout a osušit.

Rozehřát olej na 200°C, nejlépe ve fritovacím hrnci, ve Wok kotlíku, nebo v hlubokém pekáči.

V malé misce smíchat vejce s mlékem. V jiné misce smíchat mouku, prášek do pečiva, sůl podle chuti a směs koření a bylinek.

Namočit kousky kuřete do vejce s mlékem a potom do mouky s kořením. Proces se může opakovat pro ještě větší křupavost. Poskládat obalené kousky na talíř a nechat je stát po 5min. před smažením.

Postupně smažit kousky kuřete (tak, aby nebyly v oleji namačkané), až po propíchnutí vidličkou z nich vytéká čirá šťáva a na povrchu jsou křupavá a zlatově hnědá (pro Wok, nebo pánev asi po 25min., pro fritovací hrnec dle návodu výrobce). Osušit je na papírovém ubrousku, položeném na kuchyňské mřížce.

Podávat s hranolkami, nebo makarónovým salátem, s omáčkou a td.



www.netkucharka.cz