Krevety

Kategorie: Dary moře
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
pytlík krevet
bílý pepř
masox
muškátovej vořech
mazací tavený sýr
sladká smetana
drobet bílého vínka
cibulka
olej nebo máslo


Postup
Na oleji nebo máslíčku opraž cibulku, nemusí jí být moc, když zesklovatí, přidej krevety a chvilku podus, podlij vínkem ( tak 0.5 dcl ) a přidej drobet vody. Přidej na kousky nakrájenej sejra, provař, přidej smetanu ( tak tu krabičku ), a zahusti jíškou ( třebas rozpustnou nebo ve smetaně rozkvedlej drobet mouky ). Dochuť masoxem, pepřem a nastrouhaným muškátovým voříškem - bacha, je dost aromatickej. Podávej s těstovinami, které přeliješ toudlenc omáčkou a ozdobíš čerstvou petrželkou



www.netkucharka.cz