Pagáčky škvarkové

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g hrubé mouky
250 g škvarků
sůl
40 g droždí
0,25 l mléka
1 lžička cukru
30 g másla
2 žloutky


Postup
Část mouky zaděláme spolu s mletými škvarky a solí. Do druhé části mouky přidáme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, mléko. Těsto propracujeme a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, přeložíme škvarkovým těstem a spolu rozválíme na tenko. Přeložíme a necháme vykynout. Opět rozválíme a tak opakujeme několikrát. Z připraveného těsta vykrajujeme kulaté pagáčky, které uložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.



www.netkucharka.cz