Kančí kýta po vinařsku.

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g kančí kýty bez kosti
60 g másla
100 g uzeného bůčku
100 g cibule
podle chuti sůl
5 kuliček celého pepře
1 dl červeného vína
1 lžička hladké mouky.


Postup
pro tuto úpravu je vhodný mladý kus, a proto maso nenakládáme. Kančí kýtu opereme, vysušíme v čisté utěrce, protýkáme uzeným bůčkem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle, pak maso vyndáme z kastrolu a přidáme jemně krájenou cibulku, osmahneme, opepříme, opečenou prošpikovanou kýtu podlijeme trochu vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme a nakrájíme na porce. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme, zalijeme trochou vody, provaříme, přidáme červené víno a maso vložíme zpět do šťávy, přivedeme do varu a podáváme.



www.netkucharka.cz