Argument pro ředkvičky

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny


Ingredience:
2 svazky ředkviček, 1 cibule - může být červená, trocha čínského zelí (nemusí být, místo něj může být 1 vejce), máslo, voda, sůl, mletý kmín, bazalka, petrželová nať
Příloha:
nejlépe chléb, ale mohou být i brambory různě upravené


Postup
Postup přípravy: Cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičky cca na 3 mm plátky, zelí nakrájíme na kousíčky. Na vyšší pánvi - může být WOK - rozpustíme máslo, přidáme cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme ředkvičky. Lehce podlijeme vodou. Osolíme. Přidáme mletý kmín, bazalku a petrželovou nať. Vše dle chuti. Promícháme a necháme chviličku dusit. Přidáme zelí, je-li potřeba, ještě podlijeme, promícháme, necháme chvíli prohřát. Případnou přebytečnou vodu slijeme. Ihned podáváme nejlépe s chlebem, ale hodí se i brambory.
Kdo by místo zelí chtěl použít vejce, přidá jej celé do pánve, až jsou ředkvičky měkčí, promíchá a ještě chvíli povaří.



www.netkucharka.cz