Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 porce: - Suroviny pro
4 plátky vepřové kotlety bez kosti
0,5 až 1 sáček koření Citrónový pepř
hladká mouka na obalení
olej na smažení
1 střední cibule
1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo rozpustné kávy
1 lžíce hladké mouky
šlehačka (250 ml)
sůl
Přílohy: hranolky, krokety, rýže nebo i knedlíky či pečivo
Postup
Postup přípravy:
Plátky z vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, opláchneme vodou a obalíme ve směsi koření Citrónovým pepř a hladké mouce. Čím více pepře se na maso přilepí, tím bude pokrm pikantnější. Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená téměř souvislá pepřová kůrka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme šálkem silné překapávané nebo rozpustné kávy a šálkem horké vody. Maso dusíme doměkka (dle potřeby podléváme vodou).
Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou (1 vrchovatá lžíce), kterou jsme dobře rozmíchali ve šlehačce. Vzniklou omáčku necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží, ale i s knedlíky či pečivem.
www.netkucharka.cz