Pikantní maso na kávě

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 porce: - Suroviny pro
4 plátky vepřové kotlety bez kosti
0,5 až 1 sáček koření Citrónový pepř
hladká mouka na obalení
olej na smažení
1 střední cibule
1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo rozpustné kávy
1 lžíce hladké mouky
šlehačka (250 ml)
sůl
Přílohy: hranolky, krokety, rýže nebo i knedlíky či pečivo


Postup
Postup přípravy: Plátky z vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, opláchneme vodou a obalíme ve směsi koření Citrónovým pepř a hladké mouce. Čím více pepře se na maso přilepí, tím bude pokrm pikantnější. Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená téměř souvislá pepřová kůrka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme šálkem silné překapávané nebo rozpustné kávy a šálkem horké vody. Maso dusíme doměkka (dle potřeby podléváme vodou). Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou (1 vrchovatá lžíce), kterou jsme dobře rozmíchali ve šlehačce. Vzniklou omáčku necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží, ale i s knedlíky či pečivem.



www.netkucharka.cz