Bramborový knedlík, (uzenina a zelí)

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost: lehký
Autor: Honza Fulín

Suroviny
bramborový knedlík
(nejjednodušší je v sáčku, nejchutnější od Labeny)
zelí sterilované, může být kupované
salám Gothaj
sádlo či olej
kmín
sůl
1 cibule


Postup
Knedlík
- uvaříme dle návodu. Před vymísením těsta přidáme pro lepší barvu špetku kurkumy. Také jedna rada říká, že by se do vody, ve které se knedlík vaří, měl přidat škrob, knedlíky pak mají pěkný povrch, nerozvaří se tolik. Nezapomeneme na talíři knedlíky omastit a posypat osmahnutou cibulkou

Salám
- nakrájíme vhodné množství (asi 3 až 4 kolečka) na drobné kostičky a na pánvi osmahneme. Lehce opepříme, můžeme dle chuti i jinak okořenit.

Zelí
- řádně propláchneme pod tekoucí vodou, aby se zbavilo co nejvíce kyselosti. Přilít vodu, přidat kmín (dost) a dát vařit asi na 10 min. Na pánvi na sádle případně oleji osmahnout cibulku na hodně hnědo (ale ne spálit). Zelí po uvaření dobře opět propláchnout a zcedit. Přidat hnědou osmahnutou cibulku a znova zalít vodou a dát dusit (vařit pod pokličkou). Zelí zahustit nastrouhanou bramborou.
Nejlepší je zelí až druhý den po uvaření.


Poznámka
Podobné jídlo dělávala maminka.



www.netkucharka.cz