Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2 cibule
1 česnek
3 rajčata
2 červené a 2 žluté papriky
4 lžíce oleje
1 kuře
1 lžička sladké papriky
sůl
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička škrobu
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli s česnekem osmahneme. Přidáme rajčata s paprikou a opečeme je. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou.
Kuře vykostíme a nakrájíme na kostky. Kousky masa nasypeme do vypečeného tuku, přidáme 2 lžíce oleje a opečeme je. Posipeme je paprikou a solí. Podlijeme 250 ml vody a 15 minut dusíme doměkka. Do kastrůlku vrátíme zeleninu, přidáme rajčatový protlak a promícháme. snížíme teplotu a dusíme ještě 20 minut. škrob rozpustíme ve vodě a perkelt jím zahustíme. Podle potřeby dochutíme.
www.netkucharka.cz