Bábovka (nejen) pro diabetiky

Kategorie: Bábovky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
6 vajec
3-5 odměrek tekutého sladidla vhodného pro pečení (např. Kandisin)
1 dcl oleje
1 dcl (horké) vody
250 g polohrubé mouky
1 pudink (nejlépe dia)
1 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
0,5 prášku do pečiva
citronová kůra


Postup
Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme po částech olej a horkou vodu. Směs šleháme do zhoustnutí. Mouku smícháme s pudinkem, práškem do pečiva a spojíme s první směsí. Poté těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto (kakaové). Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.



www.netkucharka.cz