Losos v žampio`nové omáčce se zeleným pepřem

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
8 plátků lososa
1 citro`n
sůl
špetka soli
špetka pepře
250 g čerstvých žampionů
200 g širokých bílých nudlí
2 lžíce rostlinného oleje
lžíce hladké mouky
1,8l vývaru ze zeleniny
4 lžíce šlehačky
lžička sterilovaného zeleného pepře v octě
svazek kopru
cukr
zelený celý pepř


Postup
lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citro`novou šťávou a oaolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je zcedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa. Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme.Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem. Zdobíme plátky citro`nu a čerstvě nahrubo mletým pepřem



www.netkucharka.cz