Kategorie: Zavařované Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
3 celé skořice
500 g želírovacího cukru 2:1
500 g jablek
3 hvězdičky badyánu
500 g hrušek máslovek
1 vanilkový lusk
citron
Postup
1. Jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citron pořádně vykartáčujeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru, vymačkáme šťávu a kostičky jablek a hrušek v ní obalíme.
2. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme semínka a dáme stranou na jindy. Všechno koření přidáme do kastrolu k ovoci, zasypeme želírovacím cukrem, zamícháme a přivedeme k varu. Zatím vypláchneme skleničky i víčka vařící vodou a důkladně osušíme. Až začne směs vřít, stáhneme plamen na poloviční výkon a po čtyřech minutách vypneme.
3. Sebereme pěnu a vroucí džem nalijeme do skleniček.
Víčka pevně utáhneme a postavíme asi na deset minut dnem vzhůru.
www.netkucharka.cz