Sleď smažený, v ovesné mouce obalovaný

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 3
Náročnost:
Autor:

Suroviny
6 plátků ze sledě
3 lžíce obyčejné mouky
2 vajíčka
8 lžic ovesné mouky
4 lžíce másla (nakrájeného na kousky)
2 citróny (na kolečka)
čerstvou petržel
hnědý chléb


Postup
Plátky sledě omyjte a důkladně osušte. Všechny pak obalte nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec v ovesné mouce. Ryba musí být obalena po celém povrchu. Ovesnou mouku pořádně přitlačte, aby na plátcích držela. Když už je vše obaleno, rozpusťte na velké pánvi polovinu másla a zahřejte, dokud nezačne pěnit. Pak do másla vložte rybu a na středním plameni opečte dohněda (přibližně 5 minut). Pak rybu otočte a opečte ji i na druhé straně. Nebojte se přidat máslo. Podávejte s petrželkou, kolečky citrónu a krajícem hnědého chleba. Hořčice se rovněž hodí.


Poznámka
Starý keltský (pohanský) recept.



www.netkucharka.cz