Kapr na středomořský způsob

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 kapří steaky (po 150 g)
2 lžičky olivového oleje
1 lžíce suchého bílého vína
2 jemně nakrájené stonky řapíkatého celeru
1 stroužek česneku nakrájený na plátky
150 g červené cibule nakrájené na kolečka
600 g rajčat
1 citron nakrájený na kolečka
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička cukru
3 snítky rozmarýnu
3 lžíce nasekaného oregana
sůl
pepř


Postup
V hlubší pánvi rozehřejte olej s vínem, vložte zeleninu a smažte cca 5–6 minut. Rajčata nakrájejte nahrubo, přidejte s citronem a raj-čatovým protlakem do pánve. Pak přidejte lžičku cukru a vařte asi 3 minuty. Na povrch položte v jedné vrstvě rybí steaky a posypte je rozmarýnem a oreganem. Osolte a opepřete. Pánev přikryjte a nech-te dusit 10–15 minut, až maso ztuhne. Podávejte ozdobené čerstvým rozmarýnem. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo chléb



www.netkucharka.cz