Jehněčí ragú s medem

Kategorie: Jehněčí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g jehněčí kýta
200 g játra vepřová nebo telecí
4 ks rajčata
2 ks cibule červená
1 ks mrkve
1 ks cukety
100 g celeru
2 dl červeného vína
1 dl oleje
lžíce medu
1 lžíce škrobové moučky
bobkový list
černý pepř celý
rozmarýn
sůl


Postup
Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí – mrkev, celer, cibule a rajčata. vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nudle masa a pak jater, mícháme a opékáme, přidáme koření, přilijeme víno, ochutíme medem a osolíme. Promícháme se zeleninou a podáváme nejlépe s pečivem. Celá tepelná úprava nemá trvat déle než 10 minut, proto je nutné, abychom měli vše připravené před začátkem a to včetně stolování. TIP: Při úpravě pokrmů v pánvi wok využíváme většího prostoru i na okrajích pánve, můžeme rovněž odebrat tuk ze dna pánve, pokud se nám zdá, že ho je mnoho...



www.netkucharka.cz