Boloňské těstoviny

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 mrkev
pepř mletý
400 g těstovin Albert
15 g žampionů
boloňská omáčka Albert
sůl
250 g mletého hovězího masa
olivový olej Albert
1 cibule
0,12 l vývaru
máslo
0,12 l červeného vína
oregano
100 g parmazánu


Postup
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Očistíme mrkev, nakrájíme ji na kousky a restujeme na oleji, přidáme cibuli a opékáme, až vše změkne. Orestujeme žampiony a přidáme s oreganem a mletým masem k zelenině. Poté propékáme a vlijeme vývar a víno. Ochutíme pepřem a solí a vše dusíme asi 20 minut. Na závěr přidáme boloňskou omáčku. Směsí přelijeme uvařené těstoviny a posypeme parmazánem.



www.netkucharka.cz