Čínské vánoční koláčky

Kategorie: Cukroví
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,25 hrnku oloupaných
24 na jemno pomletých mandlí + 24 na ozdobu
0,5 hrnku sádla pokojové teploty
0,5 hrnku jemného
krystalového cukru
3 velké žloutky

1 vanilkový cukr
1,33 hrnku polohrubé mouky
1 lžíce vody


Postup
Předehřát troubu na 150°C. Vyložit 2 plechy pečícím papírem. Položit pomleté mandle na suchou pánev a za stálého míchání je opražit, až jsou voňavé, asi 2-3min. Pozor nespálit. Ihned je přendat do misky a nechat je zchladit.

V míse našlehat sádlo s cukrem do lehka. Přidat dva žloutky a vanilkový cukr. Dobře našlehat. Smíchat mouku, mandle a pomalu postupně zamíchávat dovnitř sádlovou směs do hladka.
Vytvarovat kuličky z 1 lžičky těsta a poskládat je na plechy asi 7cm od sebe. Rozmáčknout kuličky dlaní na 5cm klečka a do každého vložit do středu jednu z uschovaných mandli. Smíchat zbylý žloutek s vodou a potřít jím cukroví i mandle.
Péct do zlatova po 25-30min. a obracet plechy uprostřed doby pečení. Nechat vychladit na mřížce.
Cukroví je po upečení na povrchu popraskané. Velmi hezké, velmi chutné.



www.netkucharka.cz