Králík na mátě

Kategorie: Králík
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 králík
sůl
pepř
2 tavené smetanové sýry
2 lžíce mléka
2 lžíce oleje
sklenka olivového oleje
několik lístků máty


Postup
Středně velkého králíka rozporcujeme, osolíme a opepříme. V míse rozetřeme vidličkou 2 tavené smetanové sýry (podle potřeby přidáme 2 lžíce mléka) a vzniklou kašičkou každou porci potřeme. Do pekáčku dáme 2 lžíce oleje, přidáme maso a v troubě zprudka opečeme. Mezitím nasekáme několik lístků máty, smícháme je se sklenkou olivového oleje, solí a pepřem a opečené porce králíka polijeme. Pečeme v troubě asi hodinu a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory.



www.netkucharka.cz