Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 2 Náročnost: Autor: |
Suroviny
250 g vepřových ledvin
na špičku nože soli
olej na smažení
1 lžíce bílého vína
Těstíčko:
5 lžic hladké mouky
3,5 teplé vody (nebo 1 vejce
1 lžíce teplé vody)
Postup
Ledviny nakrájíme na proužky dlouhé 3 cm a silné 8 mm, promícháme se solí a vínem, dáme na sítko a spaříme vařící vodou. Potom jednotlivé kousky masa namáčíme do těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji asi 0,5 min.. Maso musí být ponořené.
Směs na namáčení: 1 vrchovatá lžíce mletého pepře, 0,5 lžíce soli.
Vše společně pražíme na suché pánvi dokud sůl lehce nezhnědne. Každý si potom sám namáčí kousky do této směsi.
www.netkucharka.cz