Tokáň Děvín

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Karea

Suroviny
800 g vepřové kýty
100 g oleje
100 g cibule
2-3 feferonky
150 g leča
100 g smetany ke šlehání
100 g kysané smetany
sůl
pepř
citron
lžičku mleté papriky


Postup
Maso nakrájíme na tenké řízečky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Na druhé části oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce opečeme. Postupně přidáme mletou papriku, lečo, nakrájené feferonky, šlehačku a krátce povaříme. Při podávání dáme na každou porci lžíci kysané smetany a plátek citronu. Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečenými brambory.



www.netkucharka.cz