Švýcarské fondue 1

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 stroužek česneku
1 dl bílého vína
pepř
muškátový oříšek
sůl
400 g ementálu
20 g bramborového škrobu
1 dl třešňové kořalky (kirš) nebo slivovice
chléb


Postup
Kameninovou pánev na fondy „Caclon“ vymažeme česnekem, vlijeme asi 0,7 vína, přidáme pepř, muškátový oříšek, sůl, kostečky ementálu, zahříváme a šleháme asi 10 minut. Bramborový škrob rozmícháme ve zbytku vína a vlijeme k sýru do pánve. Stále šleháme, a ž sýrový krém zhoustne, přilijeme pálenku a znovu mícháme. Hotové fondy má vzhled jemného krému s vůní sýra, koření a pálenky. Pánev s fondy postavíme na stůl na lihový vařič, protože fondy musí být stále teplé. Stolující si ve fondy namáčí malé kostky chleba napíchnuté na speciální vidličce.Podáváme s bílým vínem.



www.netkucharka.cz