Ženevské fondue

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 žloutky
125 ml šlehačky
125 ml bílého vína
500 g ementálu
mletý pepř
muškátový oříšek
sůl
Přílohy:
bílý chléb nebo pečivo


Postup
Ušleháme žloutky, šlehačku a bílé víno a směs ve fonduovém kotlíku uvedeme na plotýnce do varu. Ementál nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme, postupně přidáváme do kotlíku a za stálého intenzivního míchání rozpouštíme na mírnémohni (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká, krémová omáčka. Omáčku ochutíme mletým pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí. Fondue udržujeme horké na ohřívači. Přílohy: bílý chléb nebo pečivo



www.netkucharka.cz