Kategorie: Fondue Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 cibule
200 g oloupaných rajčat
0,25 zelené papriky
2 lžíce másla
cibule
sůl
pepř
200 ml ryzlinku
500 g taveného chesteru
1 lžíce škrobu
2 žloutky
4 lžíce šlehačky
mletý pepř
Přílohy:
pšeničný chléb, karbanátky, teplé koktejlové párky
Postup
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, oloupané rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nadrobno nakrájíme, zelené papriky zbavíme semen, odstraníme bílé vnitřní přepážky, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Máslo rozpustíme ve fonduovém koltíku na plotýnce, cibuli a zeleninu v něm osmahneme a ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 10 minut dusit, pak přilijeme ryzlinkem a uvedeme do varu. Tavený chester nakrájíme na drobné kostičky, postupně přidáváme k zelenině a rozpuštíme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. Škrob smícháme se žloutky a šlehačkou a vše vmícháme do sýrové omáčky a ochutíme mletým pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: pšeničný chléb, karbanátky, teplé koktejlové párky
www.netkucharka.cz