Fondue od Středozemního moře

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g zmrazených krevetek
citrónová šťáva
1 velká cibule
300 g ementálu
125 g bílého vína
0,5 lžičky nasekaného kopru
1 lžička hořčice
cukr
chilli
1 bílá veka


Postup
Krevetky necháme při pokojové teplotě rozmrazit, pokapeme je citrónovou šťávou a na chvíli odložíme. Do nádoby na fondue vlijeme víno, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a na mírném ohni za stálého míchání pomalu rozpustíme na hladkou krémovou omáčku. Přimícháme drobně nakrájenou cibuli, kopr, hořčici, trochu cukru a okořeníme chilli kořením. Připravené krevetky napichujeme na vidličku a máčíme ve fondue. Podáváme s bílým chlebem a ananasovým kompotem.



www.netkucharka.cz