Základní sýrová fondue

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g sýra Ementál
2 dl bílého vína
1 lžíce brandy
1 lžička škrobu
muškátový oříšek
chilli paprička
K napichování:
chléb
hrozny
olivy
ořechy
paprika
fíky


Postup
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Necháme na mírném ohni uprostřed stolu, střídavě napichujeme pečivo a máčíme v sýrové omáčce. Různé doplňky nám chuťově doladí celý pokrm.



www.netkucharka.cz