Fondue z vepřového masa

Kategorie: Fondue
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g vepřových panenek
1 lžíce hořčice
1 lžíce kari
1 lžíce sójové omáčky
1 l rostlinného oleje
Přílohy:
veka
čínská pálivě sladká omáčka
pestrý kukuřičný krém
hořčičná omáčka s mandlemi a olivami


Postup
Vepřové panenky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a maso nakrájíme na tenké plátky. Hořčici smícháme s kari a sójovou omáčkou. Plátky masa obalíme v hořčičné směsi a necháme je asi 1 hodinu stát, pak je osušíme a rozdělíme na talíře. 1 l rostlinného oleje rozehřejeme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Maso napichujeme na fonduové vidličky a opékáme na horkém tuku. Přílohy: veka, čínská pálivě sladká omáčka, pestrý kukuřičný krém, hořčičná omáčka s mandlemi a olivami



www.netkucharka.cz