Kategorie: Fondue Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
250 g taveného chesteru
4 trojúhelníčky smetanového taveného sýra
125 ml bílého vína
česneková sůl
mletý pepř
Přílohy:
opečené toasty
ovoce nebo zelenina v sladkokyselém nálevu
Postup
Tavený chester a trojúhelníčky smetanového taveného sýra nakrájíme na kousky. Bílé víno uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. Omáčku okořeníme česnekovou solí a mletým pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: opečené toasty, ovoce nebo zelenina v sladkokyselém nálevu.
www.netkucharka.cz