Kategorie: Fondue Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kg brambor
sůl
1 l rostlinného oleje
Přílohy:
kaviárová smetana
červená papriková omáčka
zelená omáčka
bílá cibulová omáčka
hořčičná omáčka s mandlemi a olivami
Postup
Brambory oloupeme, omyjeme a tvořítkem z nich vypichujeme kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody, uvedeme do varu a vaříme 15 minut, pak je necháme okapat a narovnáme na podnos. 1 l rostlinného oleje rozpálíme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Bramborové kuličky napichujeme na vidličky, noříme do vroucího tuku a opékáme dozlatova.
Přílohy: kaviárová smetana, červená papriková omáčka, zelená omáčka, bílá cibulová omáčka, hořčičná omáčka s mandlemi a olivami
www.netkucharka.cz